Illatok szigete – Zakynthos

A Jón-tenger legnagyobb szigete több előnnyel büszkélkedhet, amivel a világ turistáit csalogathatja. Kedveli a történelmet, a hegyeket, a virágokat, a titkokat és a vízi sportokat? Akkor Zakynthost imádni fogja.

 

A mitológiával összekapcsolódó szigetet, csakúgy, mint egész Görögországot az ókori és jelenkori történelem varázsa övezi és ezzel ideális hellyé teszi a pihenésre. Az idény alatt uralkodó kiváló időjárási körülmények, áttetsző vízű kis öblök és a gyönyörű homokos partok, csúcsminőségű nyaralóhelyek- mindez kiváló pihenést ígér.

A fent említett nyári szabadság klasszikus feltételei még egy kis titokkal vannak kiegészítve. A gyönyörű csak hajóval megközelíthető kék barlangok, a nyugati part ún. hajótörés öble a hajóroncsokkal vagy az elfeledett falu, amelynek meglátogatása nagyon népszerű a rejtélyek kedvelői körében.

A sziget elhelyezkedése és az időjárás kiváló feltételeket biztosítanak a vízi sportok, búvárkodás, szörfözés, vitorlázás szerelmesei számára és további sportok űzésére is kiváló lehetőségek vannak. Ha nem rendelkezik saját felszereléssel, akkor itt könnyen kölcsönözhet egyet. Közkedvelt az itt honos tengeri teknősökkel, álcserepes teknősökkel való búvárkodás.

 


 

 

A szigetet nemhiába nevezik az illatok vagy virágok szigetének. A mindenhol jelenlevő gazdag növényvilág megörvendezteti a szemet és a többi érzékszervet is. Minden lépésnél jácintok, hibiszkuszok, orchideák, egyéb virágok és fűszernövények burjánzanak.

Ha a szigetet kezdi szűknek érezni, itt az idő a szomszédos szigetek és félszigetek, vagy Görögország többi részének felfedezésére. A hajókirándulás a pihenést színesebbé teszi majd.

Bizonyosodjon meg, hogy a görög vendéglátás a világnak e részében valóban mindenhol érvényes. Zakynthos egyaránt jó választás a családok, romantikát és felfedezést keresőknek.

 

 

Mit szolna egy nyaralásra? Ha nyaralás akkor Delta Resien.