Vietnám legszebb tengerpartjai

A titkos szót fenntartással értelmezze. A tengerpart nem éppen az első fogalom, amely Vietnámmal kapcsolatban elsőre az eszébe jut. Vagy talán igen? Inkább a negatív válaszra gondolok. Vietnám azonban varázslatos és változatos hely, amely szívesen meglepi az embert. Nincs ez másképpen a tengerparton való pihenéssel sem, amivel bizonyosan nem fog hibázni!


A helyi partok varázslatosak, gyakran megbújnak az öblökben, amelyeket hegyek vesznek körül és a legjobbat kiválasztani közülük valóban nehéz dió. Pár ajánlatunk azonban van.


Kezdjük a jó megközelíthetőséggel. A homokos partú Da Nang vagy My Khe és Non Nuoc.


Az összes part Da Nang városka mellett található, amely csak egy óra repülésre van Hanoitól vagy Saigontól. Kedvelt helye a vízi sportok és búvárkodás szerelmeseinek. A helyi konyha természetes és autóbusszal rövid idő alatt megközelíthetők a régi városok, mint Hoi An, Hue császárváros vagy a Phing Nga barlang. A My Khe part kilátást nyújt a tenger felett elterülő Masiv hegyre.

my_khe_city_beach.jpg
Hoi Anban is találhatóak gyönyörű homokos partok, amely ideális hely a műemlékek meglátogatásának, majd az áttetsző tengerben való csobbanásnak. An Bang a régi várostól csak 10 perc autóval, amelyet még viszonylag nem ért el a helyi fejlődés. Cua Dai partja kedvelt cél a robogóval és kerékpárral közlekedőknek, gyönyörű kilátást biztosít a közeli dombokra, amelyek a naplementében a kéktől egészen a rózsaszínben pompáznak. A turista portálokon az egyik TOP vietnami partnak van kihirdetve. Gyönyörű és kevesebb turista által látogatott partok találhatók Hue városa mellett, ahol meglátogathatja az eredeti halászfalut is.


További jó pár partban gazdag hely Nha Trang. Kicsit más partot talál Hon Tam szigetén, ahol rövidre nyírt és karbantartott pázsit és homokos lejtő visz a vízbe, ezáltal egy szokatlan tengerparti jelenetet hoz létre. Nha Trang városa és tengerpartja a napfény kedvelőinek fog megfelelni, ahol zajos éjszakai élet folyik. Hon Chong partja gömbölyű kavicsaival benyúlik a zátonyok közé, amelyeken gyakran csak fizetség fejében lehet átmenni. Megéri az árát, mivel az elébe táruló panoráma megfizethetetlen.

bai_dai_beach.jpg
A „vezető” partok közé Bai Trong tartozik Phu Quoc szigetén, amelyet Long Beachnek is hívnak, továbbá Mui Ne és Quy Nhon. Ha már plakáton látott vakítóan fehér partokat magas pálmafákkal, akkor lehet, hogy a kép innen származik. Long Beach nevét kb. egy 20km hosszú sávról kapta, ahol azonban vannak vadabb szakaszok is. Mindenesetre háttért nyújt bármilyen tevékenységhez, amelyet a tengernél csak végezni lehet. Mui Ne partja Binh Thuan provinciában gyönyörűen homokos, ahol kőbe csak ritkán fog beleütközni. Kiváló feltételek vannak a vízi sportokhoz, kedvelt tevékenység a kitesurfing. Quy Nhon partjám Binh Dinh provinciában kevés a turista, itt kölcsönözhet egy kedves gömbölyű kis csónakot, amiben mintha egy csészében ülne. Az eldugott öblöt is megéri megnézni, főleg, ha nem kedveli a tömeget.


A vietnami partok tele vannak és hosszukra, valamint a szigetek számára való tekintettel folyamatosan van mit felfedezni és lehet, hogy felfedezi a saját kedvencét is …