IBIZA CSODÁI

Sok ember tudatában a spanyol sziget a nyüzsgő éjszakai élet szinonimája, és bár ez a jelző mindenképpen hozzátartozik Ibizához, azonban nem az egyetlen, amit érdemes megismerni. Olvassa el cikkünket a többi érdekességről, amit érdemes megtapasztalni ezen a parti szigeten.

Hasonlóképp mint Mallorca és Menorca, Ibiza is a Baleár szigetekhez tartozik, melyek a legkeresetteb nyaraló desztinációk közé tartoznak Spanyolországban. Nemcsak a csodás tengerpartjai és öblei miatt világhírű, de a fantasztikus éjszakai életnek köszönhetően is, amilyet bizony nagyon kevés más helyen tapasztalhatunk meg. Számtalan diszkó, bár, éjszakai klub, ahol a buli már napközben elkezdődik és hajnali órákban ér véget. Számos világhírű zenész lépett már fel a szintén hasonlóan világhírű klubokban, mint Tiesto vagy Gianluca Vacchi. Itt garantáltan nem fog unatkozni!

ibiza_1.jpg

Vonzó városok, varázslatos strandok és gyönyörű öblök

A sziget belépőkapuja az azonos nevű főváros, helyiek által Eivissa megnevezéssel. A sziget délirészén fekszik, ahol legrangosabb klubok és legvadabb bulik is találhatók. A város történelmi központja sokkal nyugodtabb, a helyiek Dalt Vila-nak nevezik, mely hagyományai megőrzése és fontossága miatt felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Az óváros legrégebbi pontja egy magaslaton található, melynek köszönhetően csodás kilátás nyílik nemcsak a városra, de a közeli partokra és a sziget többi részére is. Több történelmi épületet is láthatunk itt, valamint több helyen észlelhetők régi városfalak, a 16.ik századból, melyek annak idején a Eivissa védelmére szolgáltak a tenger felől érkező támadásoknál.

A történelem után nézzük a legszebb partokat és öblöket. A Cala Conta öböl, Platja de Comte tengerpartján kivételes naplementéknek lehetünk részesei, csodásan tiszta tengerrel türkizkék árnyalatokban. Az egyik legnyugodtabb és legfelfedezetlenebb öböl a Cala d´en Serra, míg a Cala Bassa nagyon felkapott és fotogén. Amennyiben búvárkodni szeretnének, akkor mindenképp a Cala Xuclar vagy Cala Xarraca öbölhöz vegyék az irányt.

Platja d´en Bossa tegerpartja 3km-es hosszának köszönhetően az egyik leghosszabb Ibizán, partjai pedig tele vannak számos étteremmel és szálláshelyekkel különböző árkategóriákban. Legnagyobb vonz ereje azonban a tiszta homokos part és az átlátszó tenger, melyek tökéletes pihenést biztosítanak.

Végtelen szórakozás és alternatív tevékenységek mindenkinek

Ahogy fentebb is említettem, Ibiza nem lenne Ibiza a diszkók és éjszakai klubok nélkül, az itt töltött nyaralásuk egy-egy klub látogatás nélkül, nem lenne teljes. Felülmúlhatatlan hab parti várja a San Rafaeli Amnesia klubban, míg az Eden és Es Paradis diszkók az eredeti designjukkal csábítanak, a részletekig kidolgozva. Amennyiben megismételhetetlen medence partira vágynak akkor egyértelműen az Ushuaia klub a befutó, az elektronikus zene központja a Space klub és a világ egyik legnagyobb diszkója a Privilege klub.

Az Ibizára látogató turisták gyakran látogatnak el a nagyon közkedvelt hippi piacokra, sehol nem látott szuvenírokra bukkanhatunk itt nagyon vonzó árakon, az Es Canar vagy a Las Dalias piac is ilyen San Carlos közelében.

Hosszabb időt töltenek Ibizán? Mindenképp szenteljenek egy napot a szomszéd Formentera szigetére, mindössze 20km-re található. A két sziget komppal van összekötve, melyek rendszeresen közlekednek, egy út 3óra, így lehetőségük nyílik kiszabadulni a zajos Ibizáról és élvezni a festői sziget nyugalmát csodás madárvilággal.