Bali: Egy kivételesen szeretetteljes vidék

Nyugalom és az elfogadás érzése, csodálatos tengeri táj hegyekkel, tűzhányókkal és rizsföldekkel tarkított vidék. Isten hozta Balin.

 

bali2.jpg
Az Indiai-óceáni szigeten egész évben kellemes a klíma. Bármelyik városban tett sétájakor kis istennőkre, búvárkodásra alkalmas tengerpartokra és luxus koktélokat kínáló bárokra fog lelni. Bali első látásra összekapcsolódik a vallással, amelyben lakosai hisznek. A hindu templomok gyönyörűen kiegészítik az egész sziget arculatát, mindenekelőtt pedig Yogyakartáét.


Brahmának nemcsak az épületek által adóznak. Az európaiaktól eltérően a helyiek nem függnek annyira a pénz hajhászásától és a gazdasági elsődlegességtől. Itt nyugalom és teljes béke uralkodik. Vendégszeretető természetüket minden lépésnél érezni fogja. Csak élvezze a helyi légkört és szabaduljon fel.
Ha nem szeretne csak a fák alatt pihenni és gyönyörködni a kilátásban, akkor Bali ezt is meghálálja. Elsősorban a búvárkodással. Az egyetlen kikötés, hogy búvárengedéllyel kell rendelkeznie. Ez azonban tényleg az egyetlen akadály, ami a gyönyörű és kicsit más perspektívából való kilátástól elválasztja. Ússza körül a korallzátonyokat és gyönyörködjön a tengeri jelenetekben, amelyek a mesésen áttetsző vízben játszódnak.

 

bali1.jpg
Bali a szörfösök paradicsoma. A legendás Kuta nevezetű város tengerpartján délkeleti passzátszél fúj. Ez biztosítja az ötméteres hullámokat, amelyeken nemcsak a tapasztalt szörfösök, hanem a turisták is szívesen szörföznek. Rengeteg a kölcsönző, ahol segítséget kaphat a szörfözés alapjainak elsajátításában. Ha majd elcsigázottan beleesik a forró homokba, várja meg a naplementét. Ilyenkor szörföznek a legtapasztaltabbak és őket valódi élmény nézni.


Az ízlelőbimbói sem fognak hiányt szenvedni. Az itteni ételek olcsóbbak vagy hasonló árkategóriajúak. Másrészt pedig exotikus ételeket fog kóstolni. Ez elsősorban olyan fűszerek használatát jelenti, mint a kurkuma, a koriander, a gyömbér vagy a szerecsendió, melyek használatában a helyiek mesterei! Készüljön fel arra, hogy nagyon sokszor fog rizst és kirántott vagy főtt tésztát enni. Az utcai árusok a legideálisabbak az ételek kipróbálásának, leginkább ajánlott kipróbálni a Bakso levest. Ha a forróságban erre nem lesz kedve, próbálja ki a csirkenyársat.

 

bali-gasztronomia.jpg
Bali tökéletes hely a pihenésre. A természet, a sportolási lehetőségek és a hindu kultúra lefegyverzi önt. Induljon el kettesben vagy a családdal, higgye el, hogy bármennyien is lesznek, függetlenül az etnikai hovatartozásra, gond nélkül lesz elfogadva. És végezetül még egy utolsó tanács: próbáljon egy kis napfényt hozni a hűvös Európába. Bármikor kisüthet, ha szeretetteljes légkörre lesz szüksége és legalább lélekben elmehet oda, ahol az idő másképp múlik.