Ha Srí Lankán tartózkodik

Egyszer valaki azt mondta, hogy Srí Lankát át kell élni. Egyetértek ezzel a mondattal. Ha nem tartozik azok közé, akik a megérkezés utáén azonnal kikapcsolnak és hagyják sodorni magukat az árral, akkor pont az ön részére van pár tippünk a hely kipróbálására, megízlelésére és megismerésére.


Fauna. A vízben és a szárazföldön is van mit nézni. Tekintse meg a delfineket Kalpitiya városában, ahol hajóval kiviszik a nyílt tengerre és kezdődhet a látnivaló. A szigeten több mint 5 ezer szabadon élő elefánt él, amelyekre nem gond felmászni és a helyi erdőkben egyet sétálni. Valódi élményben lesz része. A Pinnawala elefánt „árvaház” szintén ajánlott. Az állatok itt otthon vannak és a szervezet valóban törődik a jólétükkel. Találkozhat bivalyokkal, leopárdokkal, és több mint 200 fajta madárral. Ha érdekli az állatvilág, akkor a Yala nemzeti park az ideális választás, de vigyázat, mivel augusztusban a leopárdok párzásakor a parkba tilos a belépés.

srilanka1.jpg
Hajnalban induljon el teázni. A tea és Srí Lanka egymáshoz tartoznak és mielőtt a nap felkelne és tűzni kezdene, vágjon neki a helyi teaültetvényeknek. Ha valamelyik reggel korán felkel és megvárja a napkeltét, biztosan nem fogja sajnálni. Az ilyen kiránduláshoz ideális hely a Nuwara Eliya és a helyi teaültetvények, amelyek 1900m tengerszint feletti magasságban találhatóak. Az itteniek szívesen mesélnek a történelemről és természetesen megfőzik a legfrissebb teát, amit valaha is kóstolt.


Templomok és romok, régi helyek. A legrégibb, a 12.századi Polonnaruwa királyság látogatásakor filmben fogja magát érezni, mivel a légkör itt valóban misztikus és az 50 épület és múzeum közelebb hozza ennek a helynek a történetét és felkelti az ember fantáziáját.

srilanka3.jpg
A meredek kaptató tetején a napfényben Sigiriya régi városa található. A helyiek ezt a helyet a világ nyolcadik csodájaként nevezik és 180 méterrel a helyi dzsungel felett egy kiemelkedő rész található, amelyet „oroszlán sziklának” is neveznek, amelyen keresztül beléphet az erődbe. Azonnal egy más korban fogja magát érezni, ahol a tavacska, az ösvények, a kifinomult kertek és a szökőkutak nagy hatással lesznek önre, majd rádöbben arra, hogy hol is van valójában.


A műemlékek és történelem kedvelői részére bizonyára nem fog csalódást okozni Anuradhapura , a palotákkal, templomokkal és emlékművekkel teli virágzó város, amelyet a támadások után a 10.században elhagytak. Szépségét még ma is megcsodálhatja.

srilanka2.jpg
A hegyekben való mászás, dzsungelen való átjutás és több különböző tevékenység után teával felfrissülve bizonyosan szívesen leheveredik majd a meleg homokba és meghallgatja a hullámok morajlását. Erre az időtöltésre is kiváló hely Srí Lanka. Bentota nemcsak tengerpart, hanem az egész városka pihenésre és különböző turizmussal összekötött tevékenységre hív. Kiváló az éjszakai élet és jó háttér van biztosítva a vízi sportok űzéséhez is. A trópusi paradicsom helyi kiadásban a Mirissa tengerpart. Az óceán horizontja feletti napnyugta az itteni mozgalmas nap méltó befejezése.


Ha Srí Lankán van, akkor éljen, kóstolgasson és biztos lehet benne, hogy egy fogás nem lesz elég. Ez a furcsán nyugodt és mágikus hely bizonyosan a szívébe lopja magát.