Koh Samui – egy kis időre mindenről megfeledkezni

Thaiföld évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Magyar turisták és utazók körében. Koh Samui szigete különösen közkedvelt, ami meg is látszik rajta. Az utóbbi pár év során teljesen kiépült az infrastruktúra, amely azonban sok helyen megőrizte eredeti vadságát és az elveszett sziget egyedi trópusi légkörét, amire ma már egyre nehezebb rátalálni.

 

thaifold-tuzijatek.jpg 

 

Több, mint 80 kisebb és nagyobb szigetből áll. A fő sziget Koh Samui, ahova az itteni nemzetközi reptér által gond nélkül eljut. A helyi központok nagy hangsúlyt fektetnek a tökéletes kényelemre, ügyfélre való orientációra és a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokra. Továbbá ügyelnek arra, nehogy a vendég „korlátozva” érezze magát és kiélvezhesse a sziget nyújtotta szépségeket.

Annak ellenére, hogy nagyon sok a turista, a sziget gyönyörűen zöld, jellemzőek a mindenhol jelen levő kókuszpálmák. Különböző őserdők találhatók, amelyekbe a forró idő elől elmenekülve árnyékot kereshet.

A tökéletes pihenés kellemes kiegészítése lehet a hullámok csapkodását és a zöldellő szárazföldi dombokat megfigyelni a hófehér partokról. A legismertebb strandok közé Chaweng és Lamai tartozik, azonban ha el szeretné kerülni a turistákat, akkor próbálja ki a kisebb Mae Nam-ot, ahol viszonylag nyugodtan úszhat egyet.

 

thaifold.jpg

 

A sziget fekvésével nagyon közkedvelt a vízi sportok szerelmesei körében. A szörfözéshez ideális a feltételek, valamint ennek a sportnak a széles helyi háttere szinte kínálkozik a kipróbálásra. A korallszirtek egyedülálló lehetőségek kínálnak a búvárkodásra. A turizmusra való tekintettel jól mennek a bárok, éttermek, wellness létesítmények és golfpályák. A hagyományos thai masszázst született thaiföldiek végzik, akik a világon ebben a legjobbak.

A tipikus thai konyhában állandóan van mit felfedezni és sokszínűségét teljesen kiélvezheti, mivel az összes ételnek nem kell szükségszerűen csípősnek lennie. Ha gyerekekkel utazik, mindig kérdezzen rá az ételre. A thaiföldi konyhát imádni, vagy utálni fogja.

Ha valódi pihenésre vágyik, legyen szó passzív vagy aktív pihenésről, akkor próbálja ki Thaiföldet és Koh Samui ebben valóban jó választás lesz.