Miért érdemes utazni egzotikus desztinációkra?

egzotikus.jpg

Ha az ember megteheti, hogy elszökik egy pár napra a téli időszakban, akkor ez jobb, mint az összes karácsonyi ajándék. Meglepni kedvesünket, családunkat a téli szezonban egy egzotikus nyaralással olyan lehetőség, amit minél gyakrabban kéne kihasználni.

Ha megszületett a döntés, egy ilyen utazás a legtöbb esetben nem igényel túl sok utánajárást, egy igazán jó utazási iroda sec-perc alatt segít a döntésben és az ügyintézésben. Marad a bőröndpakolás és irány a budapesti vagy a bécsi reptér. Ilyenkor lefoglalva az árak is jóval barátságosabbak, a családi programokat is rugalmasabban lehet alakítani és már előre lehet örülni, hogy az itthoni téli locs-pocs helyett az ember mezítláb sétálhat a lágy homokban a Föld másik csücskén. Nagyon sok hely már a mi őszi időszakunkban is kellemes, ha valaki nem akarja megvárni a szokásos télből-nyárba szezont.

kellemes-ido.jpg

A kínálat szinte végtelen, bátran válogathat, mérlegelhet mindenki ízlése szerint. Figyelembe lehet venni az ár-érték arányt, a repülési időt, a programkínálatokat, a helyi szolgáltatásokat és természeti adottságokat, a kulturális gyöngyszemeket, és az érdeklődési kör alapján is rengeteg minden eldől. Már előre rá lehet hangolódni, utána lehet olvasni, mert egy ilyen felkészülés olyan, mintha már félig nyaralnánk.

Nézzük a lehetőségeket

A Karib térség Kubával, a Dominikai Köztársasággal, Jamaicával és az elmaradhatatlan Bahamákkal pergő, kreol hangulatot és ritmust, lenyűgözően élénk színeket visz a nyaralásba. Letűnt korok dekadens bája, népek olvasztótégelye és a kézzelfogható történelem mellett csodálatos strandok és ínycsiklandó ízek várják a vendégeket. A távolság miatt legalább 10 napra tervezzünk.

diani-beach.jpg

Lehet esetleg az Indiai-óceán környékén is szemezgetni. Legyen a Maldív szigetek, esetleg Mauritius, Seychelle-szigetek vagy Srí Lanka? Nyugodtabb ázsiai-indiai hangulatot kaphatunk lenyűgöző szállodákkal, szolgáltatásokkal, gazdag ízekkel, mesebeli strandokkal, naplementékkel és hatalmas nyugalommal.

Még egy picit arrébb, a térképen vár Dél- Kelet Ázsia Indonéziával vagy Thaifölddel. Legtöbben ilyenkor már a sokadik nyaralásunkat tervezzük. Egyedi hangulatú helyek, lélegzetelállító kilátás, képeslapra illő strandok és pezsgő városok, érdekes ízek, emberek, felejthetetlen kultúrák. Itt minden egy helyen megtalálható, amit el lehet képzelni egy egzotikus kiruccanáshoz.

panama-szigetek.jpg

Közép- és Dél-Amerika országai szinte hétköznapinak tűnnek az előbbi felsorolásban, mégis a letűnt korok csillogó kultúrája, a modern kor minden kényelmével és hozzá a romantikus háttér felejthetetlen nyaralást ígér. Nem beszélve a pezsgő ritmusú hangulatról és a csípősen pikáns konyháról.

A fekete kontinens, Afrika bár szinte a közelben van, mégis rejt olyan egzotikus helyeket többek között, mint a Zöld-foki Köztársaság. Csiszolatlan romantikájával és attól, hogy a turizmus szinte alig fedezte fel, hedonista semmittevésbe csöppenhetünk, a hétköznapi problémáink itt eltörpülnek, és nem csak a távolságok miatt.

Francia Polinézia a leggazdagabbak nyaralóhelye, a trópusi időjárás, a fekete homokos strandok, az áttetsző tenger és a dekadens exkluzivitása mindenkit lenyűgöz. Tahitin, Bora Borán és a többi romantikus szigeten könnyen el tudjuk képzelni Paul Gauguint vagy akár Robinson Crusoe-t. Ellentétben velük, ha ezeket a helyeket választjuk, mi felhőtlen pihenéssel tölthetjük az itt töltött időt.

Bármelyik helyszín mellett is tenné le a voksát, felejthetetlen élményekkel és csodálatos időszakkal fog gazdagodni. Végignézve a fotókat nem nehéz meggyőzni kedvesünket, vagy a családunkat, hogy egy ilyen nyaralás tényleg jó döntés.