TOP mesebeli tengerpartok Görögországban: melyik szigetet választaná?

Ezernyi gyönyörű sziget királysága. A híres görög vendégszeretet és az ínyenc finomságok. A varázslatos természet és az ókori történelem felfedezése. Bájos pici tengerpartok és zavartalan pihenés vagy nyüzsgő strandok, ahol soha nem unatkozunk. Finom homok, mindenütt buja zöld növényzet és hihetetlen lazaság.

Mindenki ízlésének és elképzelésének megfelelő kínálat jellemző a görög szigetekre. Családoknak, szerelmespároknak és baráti társaságoknak egyaránt kombinálhatunk görög nyaralásokat saját elképzelésük alapján.

Látogassák meg ezt a mítoszokról elhíresült országot, és engedjék, hogy a mesék magukkal ragadják Önöket. Összegyűjtöttük a legcsodásabb tengerpartokat.

 

SANTORINI

Hol találhatók a legegyedibb tengerpartok Görögországban? Santorinin található a legtöbb vulkáni eredetű strand. Varázslatosan játszanak a színek! A vörös, a szürke akár a fekete homok egyáltalán nem meglepő ezen a görög szigeten. Mindenképp látogassa meg a híres Red Sand Beach- piros homokos partot. Santorini egyik legkeresettebb tengerpartja a sötét vulkáni homokkal borított Kamari strand. Ha jó hangulatot, minőségi szolgáltatásokat kínáló éttermeket és bárokat keresünk, akkor a Kamari beach a megfelelő hely az esti szórakozáshoz és a kikapcsolódáshoz. Pihenhetünk a közeli Perissa beach-en is, finom, szintén sötét homokkal. A fantasztikus természeti értéket ezen a strandon a hatalmas Mesa Vouno szikla fokozza.

santorini.jpg

 

 

KRÉTA

Kréta legvonzóbb tengerpartja az Elafonisi strand. Nem is csoda, a sziget délnyugati részén fekszik, fehér és rózsaszín homokkal borítva, cédrusligettel körülvéve, sekély meleg vízzel. Az apró lagúnákban felfedezhetjük a kék minden árnyalatát a tenger felületén. A nyaralók nagy kedvence a népszerű Matala tengerpart is. A tengerpart végén található szikla tele van barlangokkal, annak idején hippi mozgalom tagjai lakták a barlangokat.

kreta_1.jpg

A Vai Beach a legjobb strand Kréta északkeleti részén. Páratlan pálmaerdő veszi körül, mely Európában egyedi! A több mint 5000 pálmafa suttogása varázslatosan romantikus hangulatba hozza az utazókat.

 

RODOSZ

Rodosz egy természetfölötti szépség. Tudtátok, hogy a szigeten évente akár 300 napot süt a nap? Ennek a szigetnek partja csodálatos strandokkal rendelkezik. Lindos egy kedves kis ősi város, azonos nevű kastéllyal. A város közelében található a pompázatos öböl, St.Paul's Bay. Azonban Rodoszon számtalan felejthetetlen helyet fedezhetünk fel.

rhodos.jpg

Családi nyaralásnak a legjobb választás a Faliraki strand, ahol Európa legnagyobb aqua-parkja és számos látnivaló is található. Közvetlenül a tengerparton található az új Mitsis Alila Exclusive Resort and Spa wellness szálloda. Meglepően elegáns tengerparti hangulattal. Kényeztessük magunkat csodás sétákkal a fenségesen gyönyörű szálloda kertben!

 

ZAKYNTHOSZ

Ki nem ismerné a sziklák között fényes fehér homokba temetett legendás hajóroncs képét, melyet gyönyörű türkizkék tenger mos? Igen, ez a Shipwreck strandról készült. A Panagitis egy csempészhajó volt, mely 1980-ban sülyedt el ezen a helyszínen. Érdemes egy egynapos kirándulás erejéig meglátogatni ezt a varázslatos partot. Fedezzük fel a környező tengeri barlangokat is, melyek szintén egyedi élményt és kalandokat nyújtanak. Felsétálhatunk a kilátóra is, ahol lenyűgöző látvány vár mindenkire.

zakynthos.jpg

Zakynthos szigetén sétálva sok szokatlan strandot fedezhetünk fel. A sziget keleti partján fekszik a bájos Porto Zora strand, mindenképp nézzük meg, ha itt járunk. A csodálatosan tiszta tenger víz, a környező növényzet és a tengerből felbukkanó sziklaalakzatok miatt a strand népszerű célpont az utasok körében.

 

KORFU

Kényeztesse magát egy gyönyörű nyaralással Korfu homokos vagy kavicsos partjain, fokozatosan mélyülő belépéssel a tengerbe. A híres Paleokastritsa strandot mindkét oldalról sziklák veszik körül. A gyermekes családok és a vízi sportok szerelmesei egyik kedvenc partja. Az olajfaligetek, a citrus ültetvények, a színes virágok és a tökéletes smaragdzöld tenger ideális környezetet biztosítanak a pihenésre.

Sokszínűségének köszönhetően mindenki ízlés szerint választhat strandot. Nyugalmat szeretne, de ugyanakkor szórakozást is a gyerekeknek?

korfu1.jpg

Próbálja ki a festői St. Spyridon a sziget északkeleti részén! A káprázatos öböl csendes helyen fekszik Kassiopi és Akavi faluk között. A gyerekek élvezhetik a minden nap üzemelő mini klubot, medencét és játszóteret is. A szülők kihasználhatják a babysitter szolgáltatásait. A kellemes és sekély öblökben a nyugodt és tiszta víz garantálja a biztonságot a legkisebb gyermekek számára is. Korfu egyszerűen minden szülő álma nyaralás szempontjából.

Mindez csak kisebb ízelítő az ezernyi kis szigettel rendelkező Görögországról, további számtalan varázslatos és rejtett helyekkel rendelkezik ez a csodaország, mindenképp vegyük fel bakancslistánkra!