Milyen egy törökországi nyaralás?

Törökország gyorsan az egyik legnépszerűbb üdülőhellyé vált Európában. Azok a helyek, ahol a török turisztika egykor megfeneklett, ma virágoznak és több ezer látogatót vonzanak évente. Ebben a hatalmas és folyamatosan változó országban rengeteg dolog vár felfedezésre, és az alábbiakban bemutatunk öt szempont, amelyek segítenek valós képet adni arról, milyen is egy törökországi nyaralás.

Törökország lenyűgöző nyaralóhelyekkel rendelkezik

Nem meglepő módon Törökországon a turizmus leginkább a tengerparti üdülőhelyekre összpontosul. Akik meglátogatják ezeket a türkizkék partokat, imádni fogják a csillogó kék vizet és a sziklás partokat. Itt olyan strandokat talál, amelyek a nyaralással kapcsolatos minden igényét kielégítik. Ha egy kicsit tovább barangol, rácsodálkozik majd az eldugott öblök csendes, nyugodt hangulatára. Ajánljuk meglátogatni Bodrum üdülőhelyét is, amelynek sikerült fenntartania a hagyományos halászfalu látszatát és atmoszféráját. Itt fehérre meszelt domboldali házikókat, lélegzetelállító tájat és élénk éjszakai életet talál.

turecko3_12740_o-_2_12862_l_1.jpg

Kitűnő időjárás

Ha úgy dönt, hogy Törökországban tölti a nyaralását, biztos lehet benne, hogy egész nap sütni fog a nap, így folyamatosan sütkérezhet a tengerparton vagy a medence

mellett. A mediterrán üdülőhelyek átlaghőmérséklete 28°C körül mozog, míg a legforróbb nyári szezonban elérheti a párás 45°C-ot is. A kristálytiszta óceánban azonban bármikor elmerülhet és lehűtheti magát.

Törökország gazdag történelemmel rendelkezik

Ha Ön is a történelem szerelmese, vagy csak imád az ókori helyeken barangolni, akkor Törökország ideális az Ön számára. Itt megcsodálhatja a Római, Bizánci vagy Oszmán Birodalom ősi leleteit és helyszíneit, valamint számos kortárs vallási épületet. Isztambul csodálatos építészettel rendelkezik, a rengeteg történelmi kincse miatt feltétlenül érdemes meglátogatni.

Finom török ételek

Törökországban kötelező kipróbálni a helyi ételeket. Akár világszínvonalú éttermekben étkezik, vagy az utcai árusok egyikénél (ahogy azt a helyiek is teszik), megtapasztalja majd, hogy az ételek mindig kiváló minőségűek. A kebab kihagyhatatlan, csakúgy, mint a pácolt hús és a friss sütemények. Ne felejtse el kipróbálni a helyi almateát sem.

kaputash_1.jpg

Megfizethető árak

Mindez kis költségvetéssel is elérhető. A törökországi utazási- és szálláscsomagok széles választéka között fantasztikus árakat találhat, így egy csodálatos, olcsó nyaralást tölthet el Törökországban.