Thaiföld - Bangkok

Thaiföld Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó turisztikai célpontja. Thaiföld egy gyönyörű ország, amely több hetes nyaralást is megérdemel, ha lehetőségünk van rá.

Októbertől áprilisig tart az idegenforgalmi főszezon. A nyári hónapokban az esős évszak és a nagy meleg jellemző. Aki ezt nem bírja, az ne ekkor utazzon. Szerencsére egész évben nagyon jó az idő, így soha nem kell nagyon felöltöznünk. Kivételt képeznek a templomok, ahol helyi szokás szerint nem illik fedetlen vállal és térddel belépni.

grand_palace_bangkok.jpg

Ha csak egy-két hetünk van, akkor a strandolás mindenképpen legyen a pihenésünk egyik célpontja, de mielőtt ezt megtennénk, érdemes aktív pihenésként Bangkok-ba ellátogatni. A város világszínvonalú mind látnivalókban, mind szolgáltatásokban.

Bangkok ugyanis egy igazi mai modern város. A tömegközlekedése kitűnően szervezett, rengeteg metróvonallal úgy föld alatt, mint föld felett, több buszjárattal, de akár hajókat is igénybe vehetünk két pont között, ha víz közelében vannak. Népszerű még motoros taxikkal utazni, de itt találhatjuk meg a tuk-tuk háromkerekű motoros járműveket is. Utóbbi esetén érdemes az árat előre egyeztetni. :)

Aki nagyon látványos kulturális élményre vágyik, annak érdemes október-novemberben a híres Loi Krathong, más néven a Lámpás Fesztiválon részt venni.

Wat Pho pedig egy buddhista templom a híres Fekvő Buddhával. Ehhez közel található a szintén híres Grand Palace, amely egy másik népszerű turisztikai látványosság. Mivel a két hely viszonylag közel fekszik egymáshoz, egy délutánra betervezhetjük mindkettőt, de ha nincs elég idő, akkor a templomot érdemes inkább megtekinteni.

Amit szintén nem szabad kihagyni, az a Chatuchak, a hétvégi piac. Ha belép ide, egy idő múlva úgy érezheti, hogy ez a legnagyobb piac a világon. Ez lehet, hogy így is van.

Rengeteg ajándéktárgyat lehet itt venni, de eladnak egzotikus állatokat, ruhaneműt, technikai cuccokat, stb., és ha megéhezünk a vásárlásban, akkor természetesen friss ételhez is juthatunk. Ide leginkább utunk befejezéséhez közel érdemes benézni, hogy a bőröndünkbe addig ne foglalják a helyet a vásárolt holmik. Mert ha egyszer ide belép, biztos, hogy lesznek ilyenek...