Ibiza: strand, buli ….. koktél?

ibiza.jpg

Nyáron itt az élet nem pezseg, hanem forrón lüktet: bulik, partik, diszkók, sikeresek és híresek illetve, akik látni akarják őket, Tény, hogy ilyenkor a sziget kitehetné a megtelt táblát, és minden drágább, de legalább egyszer érdemes ellátogatni ide a „Carpe diem!” hangulatért.

A Baleár-szigetek kellemes klímájának köszönhetően Európa egyik legkedveltebb turisztikai célpontja a Földközi-tengeren. Emellett Spanyolország egyik autonóm közössége és tartománya. Több sziget tartozik hozzá: Mallorca, Menorca, Ibiza, Fomentera és Cabrera. Őslakosai nyelve a katalán, de természetsen mindenki beszél spanyolul. Érdekesség, hogy az amúgy is sűrűn lakott szigetek népsűrűsége ötszörösére nő nyaranta.

A szezon májustól szeptemberig tart, ekkor elképesztő embertömeg keresi fel a Ibizát hosszabb vagy rövidebb időre. Mégis, ekkor az igazi ibizai a hangulat, mert egymást érik a bulik, a rendezvények, a partik. Az igazi fő buliszezon augusztusban van, ilyenkor jönnek a legtöbben a szigetre.

A fővárosban Elvissaban (vagy Ibiza városban) bárok, éttermek, kávézók, híres márkák butikjai várják az idelátogatókat. Megemlítendő a forró éjszakai élet miatt San Antonio, Playa d’en Bossa és Santa Eulalia is. Ha valaki mégis egy nyugalmasabb időszakot választana, akkor a főszezonon kívül még jó az idő, de jóval kevesebb a pezsgés.

ibiza-party.jpg

A főszezonban speciális diszkóbuszok szállítják a bulizókat, és itt minden olyan DJ fellép, aki számít Európában. Beachclubok, diszkóhotelek várják a vendégeket, mert itt mindenki megtalálhatja a pénztárcájának és elvárásainak megfelelőt. A két legnagyobb diszkó Ibiza város és San Antonio között van, az Amnesia és a világ egyik legnagyobb, (ha nem a legnagyobb) diszkója, a 15.000 férőhellyes Priviledge.

Számtalan hely közül lehet választani, felsorolni lehetetlen a legjobbakat: Nassau, Bora Bora, Pacha, Es Paradis, Space, Cream, Cocoon, Eden, We Love stb. mind- mind valami látványossal rukkol elő, hogy odacsalogassa az érdeklődőket. Természetesen a nyitó- és zárópartik a legszínesebbek és a legemlékezetesebbek. Ami az öltözéket illeti, minél látványosabb, annál jobb, sok helyen ingyenes belépővel jutalmazzák a legeredetibbet. A belépőjegyek akár 30-70 euró között is lehetnek, ez persze lehet olcsóbb is, ha egy kisebb helyet választ az ember. A legtöbb szórakozóhely éjfélkor nyit, de a leghosszabb sor fél kettő és három óra között van. Érdemes interneten megvenni a belépőjegyeket.

ibiza-strand.jpg

Ha valakinek elege van a bulizásból, találhat itt mást is. Magányos strandokat, ahol nyugodtan lehet pihenni, kis utcácskákban kincseket rejtő butikokat, csendes kávézókat, de érdemes autót vagy motort is bérelni és azzal bejárni szigetet, így lehet a festői kis falvakat megtalálni, vagy a bolhapiacokat felfedezni.

A Hippy Market látványos, Es Canar-ban a Punta Arabi területén akár 400 standot is felállítanak szerdánként. Szombaton Las Dalias várja a nézelődőket. Ha valakinek nincs kedve autót bérelni és kanyargó utakon eltévedni, akkor busszal is fel lehet fedezni a szigetet. Kihagyhatatlan a hajózás is, vízi busszal (aqua bus) is sok helyre el lehet jutni, Ibiza városból indul hajó Figuretas-be, Playa de’n Bossa-ba, Playa Talamanca-ba, de Marina Botafoch, Cala Llonga, Santa Eulalia is hajóval megközelíthető.

ibiza-etterem.jpg

Érdemes egy napot rászánni és megnézni Formentera-t, akár hajóval is át lehet ruccanni. Éttermek minden mennyiségben várják a vendégeket, vannak elegánsak és drágák, amelyek megérnek minden centet, de a másik végletet is érdemes kipróbálni, az olcsóbb, kellemes kis helyeket, ahol szintén nagyon finomakat lehet enni. Főszezonban mindenképp ajánlott foglalni, főleg az óvárosban. A modern művészetet bemutató múzeumot Dalt Villa-ban nemcsak esőnapon érdekes megnézni.

ibiza-strandok.jpg

Ibizán hozzávetőleg hatvan strand várja a pihenni vágyókat, így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Van, amelyiket busszal, van, amelyiket hajóval érdemesebb megközelíteni. A strandokról érdemes érdeklődni a turista információs pontnál, vagy a hotelekben. Legtöbbjük homokos és mellettük a tenger világoskék, ha valaki nyugodtan szeretne strandolni az is talál idilli öblöket. Mindegy, hogy a pezsgő éjszakákat szeretné kipihenni, esetleg a nyaralását aktívan szeretné eltölteni, itt vitorlázni, szörfözni, búvárkodni, biciklizni, túrázni is lehet.

Mediterrán konyha, pezsgő éjszakai élet, szép vidék, hangulatos öblök, csodaszép strandok és tiszta víz várja a nyaralókat. Jöjjön Ön is Ibizára ahol kiváló szállást is bérelhet ide kattintva.