Mauritius, a pálmafák és a fehér homok tengerpartja

Évről évre Mauritius szigete több mint egymillió turistát vonz a világból. Így nem meglepő, hogy a sziget tengerpartja a szállodák, bungalók, luxusvillák és kis fogadók széles skáláját nyújtja a látogatóknak.

travel_header.jpg

Ha úgy döntünk, hogy a nyaralásunkat a szigeten luxusszállón töltjük, az biztos, hogy minden kényelemmel ellátott környezetben lakhatunk, ahonnan talán nincs is kedvünk kimozdulni, azonban ha érezni akarjuk Mauritius igazi hangulatát, akkor érdemesebb olyan helyen megszállni, ami közelebb van a helyi emberekhez, közvetlenebb a hangulat és így személyesebb élményt kaphatunk itt tartózkodásunkon.

Mauritiusnak pálmafákkal szegélyezett gyönyörű fehér homokos tengerpartjai vannak. Olyanok, amit mi itt Európában képeslapokon szoktunk csak látni. Ki ne tudná elképzelni, hogy ilyen környezetben heverészik naphosszat és élvezi a pihenést?!

Azért az aktív pihenésre vágyók is megtalálhatják a számításaikat. A strandokon elérhetők különböző vízi sportok is, úgymint a vitorlázás, szörfözés, kitesurf és akár a búvárkodás.

Utóbbi olyan népszerű, hogy nagy búvárközpontokat hoztak létre az igény kiszolgálására. Tehetik is, mert a búvároknak a partokhoz közel gazdag élővilág biztosít élményeket a merüléseikhez. Láthatnak egzotikus halakat, vagy a nagyobbak közül delfint, tonhalat, kardhalat és akár még cápát is. Delfinekkel és bálnákkal hajókázás közben is találkozhatunk, szinte kötelező is megkeresni őket, mert az élmény emlékezetes marad.

Aki mélyebben benézne a szigetre, annak jó hír, hogy kiránduláshoz is rengeteg természetvédelmi terület és zöld park tud hátteret adni. A híresebbek ezek közül, amiket nem érdemes kihagyni, a La Vallée des Couleurs, Casela Nature Park, Black River Gorges és a La Vanille Crocodile Park.

Ellátogatni Mauritiusra úgy érdemes, ha minél több dolgot ki tudunk próbálni, így szerencsés, ha az ott tartózkodásunk tovább tart egy hétnél.