Mi Kína leghíresebb üdülőhelye? Hát „a tengertől délre”!

Bár egy másik fordítás szerint "az Ég pereme-fok". Nem vicc. Ugyanis ilyesmit jelent a Hainan (vagy ha úgy tetszik, Hajnan) név, mely amellett, hogy Kína déli partjai mellett fekvő szigetcsoportnak és az ország egyik legkisebb tartományának a neve, a szigetcsoport legnagyobb szigete szintén ezt a nevet viseli.

hainan.jpg

Hainan Kína ún. "délközép" tartományán belül helyezkedik el (ezekből amúgy 7 van, az északi, északkeleti, keleti, délközépi, délnyugati, északnyugati és a vitatott Tajvan, melyet azonban Kína mindig is a sajátjának tekintett). Hainan sziget pedig a gyönyörű homokos partjaival a népszerűségi listák élén.

Kínáról tudjuk, hogy óriási összegeket fektet a turizmusba. Ezt kiegészítendő, teret enged a helyi és a külföldi vállalkozóknak is, akik segítségével mostanában hozzák létre a szigeten Kína Monacóját. Nem is csoda, mert a páratlan természeti szépségű szigetcsoport ideális hely a turisták ilyen jellegű szórakoztatására is. Ugyanis ha már sokan jönnek, érdemes kiszolgálni Őket minél jobban, hogy kedvük legyen visszatérni. Rengeteg szörfös, sárkányrepülőzni vágyó, búvárkodó aktív pihenő fordul meg itt évről évre. Ennek megfelelően rengeteg luxusszálloda is épül. Hainan déli városa Sanya egy igazi relaxációs központ, ahol a szigetre látogatók idejük nagy részét eltöltik. Ha "keleti Hawaii" nevet halljuk emlegetni, akkor tudhatjuk, hogy Sanya városról van szó.

sanya.jpg

Hainan szigetén 2000 méteres hegyeket is találhatunk, melyek kínálják magukat a kirándulni vágyóknak. A zöld hegyek a trópusi növényzettel benőve izgalmas élményekkel teli terepet jelentenek, de kirándulás esetén mindenképpen fogadjunk vezetőt, aki ismeri a látogatható, veszélytelen részeket.

hainan-hegyek.jpg

További látnivalói a Yalong-öböl, a Luhuitou park, és a Dadonghai park.

A Yalong-öböl híres puha, fehér homokjáról és kristálytiszta kék tengervizéről, de közvetlen szomszédságában zöldellő golfpályák szolgáltatnak rekreációt a sportág szerelmeseinek. A Sanyától délkeletre található öbölben egy 7,5 kilométer hosszú strandot találunk, mely a világ egyik leghosszabbja így. A víz kristálytiszta és 10 méteres mélységig átlátható. Itt nem csak a búvárklubok lubickolnak a gyönyörűségtől, hanem a hely a vitorlázók paradicsomának is számít. A Luhuitou park, és a Dadonghai park nem messze helyezkedik el innen, mindegyik hely körbevéve minden igényt kielégító szállásokkal, élményparkokkal és szórakozási lehetőségekkel. Összességében azonban majdnem 200 Km tengerpart áll az odalátogatók rendelkezésére, ami bizony nem kevés. "Aki keres, az talál" alapon elhagyatott részeket is fellelhetünk, ha magányos pihenésre vágyunk.

yalong-obol.jpg

Hainan éghajlata trópusi óceáninak számít, így egész évben meleg van és sok eső esik, de ez nem a kellemetlen esőt jelenti. Télen tavaszias idő van, nyáron pedig maximum 30 fok, de az átlaghőmérséklet 23 fok körül alakul. Télikabátot így nem kell vinnünk magunkkal, kivéve, ha a hegyek tetejéről is körülnéznénk.

Kína tartományait figyelembe véve itt közepes a népsűrűség. (Kína valamennyi tartománya között itt a legalacsonyabb a népesség, így az az érzésünk lehet, hogy itt az emberek kényelmesen elférnek egymás mellett. javítva Liping segítségével) A városok nem zsúfoltak (és), de szeretnek élhető környezetet teremteni maguk körül, ami a környezetvédelemben is megmutatkozik, mert az itt élők különösen nagy gondot fordítanak erre. Más helyekkel összehasonlítva itt elhanyagolható a szennyezettség.

sanya-gasztronomia.jpg

Konyhában, gasztronómiában pedig a legtöbb szálloda a világkonyhát viszi, de sok helyen erősen kínai ráhatással, amit - valljunk be - sokan egyáltalán nem bánunk. Aki autentikus kínai fogásokra vágyik, feltétlenül látogasson el a helyi piacokra, mert az árusoknál a frissen elkészített fogások az egyedi fűszerezésekkel emlékezetes ízélményt adnak hozzá az utunkhoz. Jelszó: szürcsölni szabad!

Hová legyen az út? Ötletet keresel? Kattints IDE!