Európa legkedvesebb lábbelije

Antik és modern, klasszikus és design, avagy Európa legkedvesebb lábbelije, az "Olasz csizma"

Végeláthatatlan lehetőségeket rejtő ország, mindenki megtalálja álmaira és vágyaira a gyógyírt.

velence-olaszorszag.jpg

Csodálatos hegyvidék vulkánokkal, bámulatos tájak, bársonyosan kék tengerek, folyók, tavak lagúnákkal várják az érdeklődőt vitorlázni, szörfözni, síelni, túrázni vagy csak egyszerűen napozni.

Éghajlata mediterrán és kontinentális, a hegyek között csípős hegyvidéki éghajlatot talál az ide látogató. Egy országon belül élvezhetjük a fehér hó birodalmát és a simogató napsütést is.

Történelme dicsőséggel és bukásokkal teli, de számtalan látnivalót hagyott hátra, amelyeket muszáj megnézni, ha már a történelemtankönyvben annyit olvasott róla az ember. Érthető, hogy a 4. leglátogatottabb ország a világon, számos kulturális és természeti világörökség vonzza a turistákat.

colosseum.jpg

A lakosság túlnyomó részt római katolikusnak vallja magát, amely nemcsak a kulturális emlékeken, hanem a hétköznapon is tetten érhető. Az emberek nyitottak és barátságosak, vendégszeretetük méltán híres.

Művészete mind a mai napig meghatározza Európáét, érdemes megtekinteni a gyökereket és az újításokat. Múzeumaik felbecsülhetetlen értékeket tárnak elénk, és sokan ismerjük egyedülálló ruhákat kínáló cégeit, melyek szinté méltán híresek.

Konyháját az egyik legegészségesebbnek és legízletesebbnek tartják a világon, amelyre nem véletlenül olyan büszkék az olaszok. Ők tényleg szívvel-lélekkel főznek, akár csak a Mamma gyerekkorukban.

A sport iránt érdeklődőknek nem ismeretlen labdarúgósportjuk, vagy autó-, ill. motorversenyeik. Ha Olaszországban járunk, érdemes kinézni valamilyen ilyen eseményt is, már csak a hangulata miatt is.

A család összes tagja megtalálja a számára igazán vonzót és érdekeset, ráadásul érdemes többször is visszatérni, hiszen a kikapcsolódás kimeríthetetlen tárháza várja a vendégeket. Ráadásul a kiváló közlekedésnek köszönhetően csupán egy macskaugrásnyira.