Srí Lanka és Maldív-szigetek, csak ínyenceknek

sri-lanka_2.jpg

A két helyszín egy csomagban olyannak ígérkezik, mint egy hatalmas fagylaltkehely csoki és cukorszórással rolettivel  és tejszínhabbal: minden, ami a testnek és a léleknek örömet okoz.

Akiknek elég pár nap lustálkodás festőien bájos strandokon és szívesen túráznak vadregényes tájakon, fedezik fel a varázslatos ázsiai kultúrát, azoknak ez a kombináció ideális.

Srí Lanka könnycsepp alakú szigete méltán vált híressé, mint az „Indiai-óceán gyöngyszeme”. Egzotikus természeti adottságai, változatos állatvilága, színes történelmi és vallási örökségének köszönhetően kiváló úti cél.

sri-lanka-part.jpg

A felfedezők megpillantván a szigetet úgy gondolták, hogy Ádám és Éva kiűzetve a paradicsomból itt találtak menedéket, mivel ez a hely az első emberpárt elvesztett otthonukra emlékeztethette. Három világvallás szent helyeit lehet végiglátogatni a szigeten. Ádám-hídja például nemcsak a buddhista, a hindu és az iszlám vallás szent helye, hanem a keresztényé is. Számtalan hely az UNESCO Világörökség része (Anuradhapura és Kandy szent városa, Dambulla Arany Temploma, Sigirija és Polonnaruva romvárosai, Gallé ősi városa és erődje). Mivel három vallás él egymás mellett, ennek arányosan sok ünnepnapot is „kénytelenek” a helyiek megünnepelni.

sri-lanka-szentely.jpg

Srí Lanka eddig megtartotta egyedi jellegét, a tömegturizmus még nem érte el, a helyiek angoltudása pedig kellemes meglepetés. Sokan szívesen kiemelik a vendéglátók kedvességét is. Érdemes elsétálni egy helyi piacra és ott néhány specialitást kipróbálni, hiszen a helyi konyha igazán figyelemreméltó, több kultúra kavalkádja. A nemzeti parkok és a kulturális látnivalók mellett érdemes egy teaültetvényre vagy elefántárvaházba is ellátogatni.

sri-lanka-elefant-arvahaz.jpg

Az éghajlat is ideális, minden, amiről a téli időszakban álmodik az ember a tengerparton 27 C°, míg a hegyvidéken hűvösebb, kellemesebb a túrázáshoz, kiránduláshoz.

A másik célpont, a Maldív-szigetek a nászutasok, szerelmespárok és házaspárok kedvelt választása, hiszen itt luxus körülmények között lehet pihenni és lustálkodni. Tökéletes kiegészítője egy Srí Lankán tett nyaralásnak. Itt tényleg egymásra tudnak figyelni a párok, pár nap alatt intenzíven ki lehet pihenni a munkával töltött szürke hétköznapokat.

adaaran-club-rannalhi-01.jpg

Közel 80 sziget és több szálloda közül lehet választani, spórolni nem érdemes, de itt nem is nagyon lehet, hiszen a kereslet errefelé nagyobb, mint a kínálat. Minden tökéletes egy nyugodt nyaraláshoz, minden zavaró tényezőt igyekeztek kiiktatni a vendéglátók, illetve a természet is bőkezűen bánt a szigetekkel. Csodálatos háttér, idillien vadromantikus környezet veszélyes rovarok és hüllők nélkül, lenyűgöző szállodák, csönd, szőnyegárusok, csencselők és tömeg nélkül. Érdemes jól megfontolni a sziget és a hotel kiválasztását, nehogy unalmasnak tűnjön néhány nap alatt a hely.

adaaran-club-rannalhi-4.jpg

A programokat kifejezetten pároknak alakították ki, hidroplános utazás, hosszú séták, kellemes vacsorák, búvárkodás, jóga, masszázs és strandolás, strandolás, strandolás minden mennyiségben.

 A  helyiek muszlimok, sokáig szigorúan elkülönítették a nyaraló- és a lakosság által lakott szigeteket, csak 2009 óta lehet látogatni az utóbbiakat. Az egyetlen elfogadott vallás az iszlám, de a helyiek tudják, hogy fontos bevétel származik a turizmusból, így áthidalják az ellentéteket. Például oktatják az iskolában az angol nyelvet, a szállodákban a bárokban nem helyiek szolgálják fel az alkoholt.

maxresdefault.jpg

Az éghajlat kellemes, trópusi, éjszaka sem csökken 25 fok alá a hőmérséklet, ideális az utazásra a november és az április közötti időpont.

A két célpont egymást kiegészíti (klikk), így mindent megkaphat a vendég, ami egy ideális nyaraláshoz hozzá tartozik. Hófehér strandok, égkék tenger, mesés tájak, varázslatos látnivalók, csak győzzük idővel és legyen elég memória a telefonban és a fényképezőgépben.