Mauritius strandjai - nem csak nyáron

Nyaralás télen? Igen! Az Indiai óceán gyöngyszeme, Mauritius csábító strandokkal büszkélkedhet. Porcukor-fehér homok, égkéken csillogó tenger, lagúnák és zöld hegyoldalak nyújtanak megfelelő hátteret a tökéletes nyaraláshoz. És mindez bizony a számunkra hideg, borongós időszakban is ugyanúgy, azaz a téli hónapokban.

mauritius-strand.jpg

A tenger a türkizkéktől a smaragdzöldig változtatja a színét, hófehér korallhomok és fekete lávasziklák gondoskodnak a festői látképről. A háttérben kókuszpálmák, banán- és cukornádültetvények váltakoznak szinte művészi elrendezésben. Az egész szigetet korallok védik a cápáktól és az hullámoktól. A naplementék pedig egyenesen lélegzetelállítóak. Sokan azt állítják, hogy itt vannak a legszebb strandok.

Belle Mare, magyarul „szép tenger” találó elnevezés a sziget ezen részére. A homok hófehér és bársonyosan simogat, a tenger türkizkéken csillog és kókuszpálmák gondoskodnak az árnyékról. Ez a strand 5 km hosszan öleli körbe a szigetet. Néhány helyen kisebb büfék gondoskodnak a hűsítő italokról és a nassolnivalókról. Fantasztikus búvárparadicsom akár kezdőkről, akár haladókról legyen szó. A kíváncsi vendégek többek között papagájhalban, bohóchalban és színes korallokban is gyönyörködhetnek.

grand-baie.jpg

Grand Baie magyarul „nagy öblöt” jelent. Pezsgő hangulatú vendéglőivel, ahol a helyi kulináris élvezeteknek hódolhat a kedves vendég, vonzó strandjaival, természetes kikötőjével, kézműves termékeket kínáló üzleteivel csábítja pihenésre az idelátogatót. Az itteni strand is számos lehetőséget kínál a szabadidő aktív eltöltésére. Az úszás, a vitorlázás és a szörfözés kedvelőinek ideális hely. Üvegfenekű hajóval száraz lábbal lehet betekinteni a tengeri világba, míg kétszemélyes tengeralattjáróval a kalandosabb kedvűek próbálkozhatnak.

Próbálja ki Ön is akár a téli hónapokban és érkezzen vissza lebarnulva, kipihenten, energiával feltöltve.