Turkish Airlines – dinamikus fejlődés, hatalmas légi flotta

A Turkish Airlines (török nemzeti légitársaság) 1933 óta áll az utazni vágyók rendelkezésére – érdekességként hadd említsük meg, ebben az évben mindössze 5 repülőgép állt a légitársaság rendelkezésére. A neve Állami Légitársasági Irányítóközpont volt („Hava Yollari Devlet Işletmesi Idaresi). 1938 júniusában megváltoztatták a nevét DHY-re (Devlet Hava Yolları Umum Müdürlüğü). 1990-ben a török nemzeti légitársaság közel egynegyedét eladták magánembereknek - a többi része állami tulajdonban maradt.

torok-legitarsasag.jpg

Utazzunk akármilyen osztályon (Economy, Comfort vagy Busieness), nem fogunk csalódni a legdinamikusabban fejlődő légitársaságban. Az első nemzetközi desztinációja egyébiránt a társaságnak Athén volt. 12 000 alkalmazottja van nagyjából, központja az Isztambulban található Atatürk nemzetközi repülőtér. A Turkish Airlines másodlakos forgalmi bázisa az ankarai Esenboga nemzetközi repülőtér és az isztambuli Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtér. A légitársaság flottája nagyjából 250 (241 személy- és 9 teherszállító) gépből áll (Airbus és Boeing repülőgépek).

torok-legitarsasag-jaratok.png

Utazzunk akár Európán belül, vagy Afrikába, Ázsiába, esetleg Dél-Amerikába, a Turkish Airlines-zal több mint 260 desztináció közül választhatunk. Fontos megjegyeznünk, hogy a légitársaság tagja a világ legnagyobb légitársaságokat tömörítő szövetségének, a Star Alliance szövetségnek. Egyedüliként a légitársaságok közül naponta három menetrendszerinti járat indul Budapestről Isztambulba, ezzel megkönnyítve az átszállásokat az Ázsiába (Hong Kong, Peking, Tokió), Afrikába (Fokváros, Johannesburg) vagy Észak-Amerikába (Chicago, Montral, Toronto) utazók számára. A Turkish Airlines-zal gyakran utazhatunk akciós áron, a legkedveltebb célpontok közé tartozik Japán, Madagaszkár, Mauritius, Atlanta és Miami. Miami egyébiránt a Turkish Airlines legújabb célállomása, folytatva ezzel a velük elérhető amerikai desztinációk sorát. Miamin kívül egy közkedvelt friss desztinációjuk San Francisco (a Turkish Airlines 11. amerikai célállomása) – az Isztambul-San Francisco járat április óta elérhető az utazóközönség számára. A jelenlegi akciós utak a következő városokba érhetők el: Baku, Bangkok, Boston, Chicago, Hurghada, Kuala Lumpur, Montrel és Szingapúr).

A török nemzeti légitársaság törekszik arra, hogy útvonalhálózatát folyamatosan bővíteni tudja, emellett támogatja az élsportot is (a Barcelona futballcsapatát és a török nemzeti futballválogatottat többek között). Biztosan emlékszünk például Lionel Messi és Kobe Bryant csodálatos helyszíneken forgatott zseniális szelfizős videójára. A Turkish Airlines többször is elnyerte a „Legjobb európai légitársaság” díját.

turkish-airlines.jpg

A poggyászainkat illetően a Turkish Airlines turista osztályán egy darab, maximum 20 kilós poggyászt adhatunk fel, míg kézipoggyászunk 8 kilogrammos lehet. Ezen súlyok változnak a desztináció függvényében – Észak-Amerikába, vagy onnan utazva egy másik kontinensre a kézipoggyászon kívül még két darab, maximum 32 kilogrammos bőröndöt vihetünk fel a török légitársaság járataira. Az utasfelvételt megkönnyítendő online, egyszerűen kezelhető felületet ide kattintva érhetik el.

Amint azt a fentiekben már említettük, a török nemzeti légitársaság rengeteg helyre indít járatok, ezek közé tartozik: Európa, Közel-Kelet, Távol-Kelet, Észak- és Dél-Afrika illetve az Amerikai Egyesült Államok. A Turkish Airlines, mint az köztudott, hatalmas nyereséget tud termelni, így ha velük utazunk, nem kell attól tartanunk, hogy a légitársaság csődbe menne. Amennyiben fontos Önöknek a barátságos személyzet és megbízható légitársasággal szeretnének a világ bármely pontjára utazni és mindezt kényelmesen, bátran válasszuk többszörösen díjazott török légitársaságot, a Turkish Airlinest!