Kenya fantasztikus tengerpartja

Diani Beach Kenya fantasztikus tengerpartja és egyben a legismertebb, leglátogatottabb strandja. Türkizkék víz, fehér homok, pálmafák és napsütés jellemzik. Diani Beach Mombasától délre található. 17 km hosszú, partját csodás fehér homok borítja, a tenger a képen láthatóan türkizkék és a búvárok örömére a közelben egy csodás korallzátony is található.

diani-beach.jpg

Diani Beach meglátogatása felér egy örömódával, ha igazán jellemezni szeretnénk. Itt tényleg lehet pihenni. Ennél fogva itt inkább érdemes passzív pihenésre berendezkedni, mert a hely adottságai ezt bőven kiszolgálják. Végül is nem lehet mindig rohanni egy nyaralás alatt, nem?

A tengerpartot hófehér színe miatt Ezüsthomoknak becézik. A védett korallzátonyok környéke búvár- és horgászparadicsom. Érdekesség, hogy az 1930-as években Ernest Hemingway is itt horgászott. A sportág kedvelőinek itt minden januárban versenyeket rendeznek.

diani-beach-ezusthomok.jpg

Persze az sem gond, ha búvárkodás, vagy forró homokon sütkérezés helyett másra vágyunk. A közelben lévő természetvédelmi területeken a nyaralásunkat könnyedén összekapcsolhatjuk egy izgalmas szafarival. Ilyenkor igazi természetfilmben érezhetjük magunkat, ahol a szavannák minden állata megtekinthető. Valljuk be, a közvetlen közelről megfigyelhető elvonuló zebra-, gnú-, zsiráf- vagy bivalycsordák nem mindennapi látványok, Az igazán merészeknek hőlégballonos látogatást is tartogat a kínálat.

De maradva az eredeti témánál, Diani Beach is tartogat aktív lehetőségeket. Ha megtekintettük a feledhetetlen naplementét, vessük bele magunkat az éjszakai életbe, ami itt kimondottan kedvelt. A hőmérséklet szuper, nem tűz már ránk a nap és enyhe szellő lengedez, miközben a többi turistával szórakozhatunk, bárokba ülhetünk be, táncolhatunk, vagy vacsorázhatunk. Mindezt színvonalas éttermek, szállodák, üzletek, szupermarketek és szórakozási lehetőségek igénybevételével.

Kenya Kelet-Afrika egyik legfejlettebb országa. Az éghajlat egész évben kellemes és meleg, így nem csoda, hogy kiemelt turistacélpont. Nincs is annál élvezetesebb, ha a fehér hideg hóból télen el tudunk utazni néhány óra alatt a fehér forró homokos tengerpartra.

Az ott lakók kedvesek és figyelnek arra, hogy a turisták biztonságban és jól érezhessék magukat. Az idegenvezetők számtalan programra tudják felhívni a figyelmet. Az út során maximális figyelmet és turstaközpontúságot talál az utazó.

A népszerűségnek hála azonban sok esetben korlátozott egy-egy kiemeltebb program elérhetősége. A föntebb is említett hőlégballonos utazást érdemes még itthonról lefoglalni, hogy biztos részünk lehessen benne.

Táplálkozás tekintetében érdemes kipróbálni a helyi specialitásokat, amelyek itthon egzotikumnak számítanak. A helyi specialitások mellett a világkonyha remekei is elérhetők. Általában az éttermekben a személyzet jól beszél angolul, így aki bírja a nyelvet, annak nem lesz gond a rendelés, vagy az összetevők megbeszélése. Magyar nyelven még nem beszélnek, de ki tudja, hátha egyszer mégis… Még az is lehet, hogy érdemes lenne magyar éttermet nyitni a parton.

Szállás szempontjából pedig szerencsés a helyzet, mert minden kategória elérhető, a bungalóktól kezdve az apartmanokon keresztül a fényűző, több csillagos szállodákig. A legtöbb szállodánál minden este külön műsorokat is szerveznek a vendégek szórakoztatására.

Kenyába természetesen repülőút keretében tudunk eljutni. Magyarországról Kenyába belépni vízummal lehet, melynek ára körülbelül 50$. Kenya leghíresebb tengerpartja, a Diani Beach viszont megéri a fáradtságot. Néhány óra utazás után számunkra igazi paradicsomban élvezhetjük nyaralásunk minden napját. Nem érdemes kihagyni!