Costa Alegre, Mexikó

Különleges nyaralóhelyet mutatunk most be, amely a hazai utazóközönség előtt lég ismeretlennek számít még. Costa Alegre Mexikó egy fantasztikus területe. Természetesen tenger melletti nyaralóhelyekről van szó.

cabo_corrientes.jpg

Megjelenésében különálló öblök sziklapartokkal elválasztva a hangulatos luxus érzetét keltik az idelátogató turistákban. A helyet még körüllengi az újdonság varázsa.

XVI. században a spanyolok még hajóépítésre és javításra használták ezt a partszakaszt, vagy raktárkészletek feltöltése miatt horgonyoztak le itt, mielőtt továbbhajóztak volna a Fülöp-szigetekre.

Mexikó állam nyugati partja a Csendes-óceánnál az elmúlt években a turizmus szempontjából kiemelkedő szerepet kapott. Az eddig kevésbé felkapott helyek jutottak több állami támogatáshoz, hogy turisztikai jelentőségük növekedjen. Ezeket a strandokat hívják gyűjtőnéven Costa Alegre-nek, avagy „az öröm vagy az élvezet partjának”, de egy időben „szűz partként” is emlegették ez t helyet. Éghajlata hasonlóan csábítóan balzsamos, mint Jamaicában és Hawaii-n.

A partrész egyediségét az adja, hogy különböző hangulatú öblök sorakoznak egymás mellett, ezeket az öblöket sziklák és sziklapartok választják el egymástól.  Érdekessége az öblöknek, hogy szinte mindegyik más és más stílust képvisel, azaz nincs köztük unalmasan egyforma. Ebből következik, hog érdemes mindet végiglátogatni.

Az öblök, strandok között viszont a legegyszerűbben vízitaxikkal lehet közlekedni, mert a sziklás terep nem barátja a turistáknak. Legalábbis ha valaki az utat lerövidítve a sziklákon keresztül mászna át a következő öbölbe. Az öblok nevei: Navidad Bay, Cabo Corrientes, Tenacatita Bay, Coast Careyes, Chamela Bay és Coast Majahuas. Mind-mind feledhetetlen élményt és változatosságot nyújt a vendégeknek.

costa-elegree-jalisco-mexico.jpg

Kis strandok és kevés látogató jellemzi a helyeket, de a környező halászfalvakban mindenki megtalálhatja a pénztárcájának megfelelő szállást is, amelyek minden igényt kielégítenek. Ezek a halászfalvak hangulatos kis éttermekkel is dicsekedhetnek.

A legnagyobb öböl Barra de Navidad lagúnája, nemzetközi hotelei a legjobb kategóriában nyújtanak szobát a pihenni vágyóknak. Costa Careyes pedig az egyik legfelkapottabb, híres színészek, énekesek látogatják rendszeresen akár az Egyesült Államokból is.

Minden kívánságot teljesítő spa-k, változatos pályákkal rendelkező golfklubok, modern konferenciaközpontok is megtalálhatók Costa Alegre-ben a fejlesztéseknek köszönhetően. Manapság azt mondhatjuk, hogy ezek nélkül lassan labdába sem rúghatnának.

A dzsungel, a hegyek, az öblök, a szigetek csodálatos hátteret adnak a nyaralásnak, a tenger mindegyik öbölnél varázslatosan szép és tiszta. Szörfözésre, hajózásra, horgászatra és snorkerezésre kiváló a hely, az esőerdő felfedezése pedig egy különleges program.

Barra de Navidad nemzetközi horgászversenyéről híres, többek között tonhalra és vitorláshalra lehet itt horgászni. Benevezne Ön is? Van rá lehetőség!

Érdemes megkóstolni az aguamiel-t és pulgue-t, amelyek ugyanabból az alapanyagból készülő tradicionális italok, mint a tequila. Sőt! Itt van a „szülőhazájuk” is!

Helyi árusoktól vehető a kellemes hűsítő ital, a tejuino amely erjesztett kukoricából készül. A tepache-t ananász húsából és héjából barnacukorral erjesztik, fahéjjal ízesítik, minimális az alkoholtartalma miatt kiváló strandkoktél.

Tradicionális étel még a birria, ami fűszeres húsragú bárányból vagy leguánból készítve. Kapható a menudo, ami tulajdonképpen egy ragu pacalból.

Az itt töltött nyaralás különlegesen egzotikus, Costa Alegre a megérdemelt pihenéshez méltó hátteret nyújt és mindez a magyaroknak még felfedezésre vár!

costaalegre.jpg