Miami, voodoo, szúnyog és tengerpart

Emlékeznek arra a klipre, amiben a még kevésbé ősz, „ropogósabb” Will Smith a Miami-életérzésről énekel, majd rózsaszín (mályva?) színű ingben bevallja, hogy szereti ezt a várost?

miami.jpg

Mit is kínál Miami Beach? Nos, az időeltolódás miatt érdemes hosszabb időre utazni, hogy a jet lag rendesen kimúljon, de maradéktalanul ki lehet használni ezt az időt.

Íme, amit vétek lenne kihagyni:

South Beach-en a legkisebb bikinik, a legszebb ismert és kevésbé ismert emberek, fehér homok és vidámra festett életmentő bódék, színes napágyak várják a vendégeket.

miami-beach-tengerpart.jpg

Sokan inkább biciklivel közlekednek, vagy gyalogolnak. Egy kicsit olyan ez, mint Európában. A homokot rendszeresen egyenletesre simítják, ami növeli a luxusérzetet. Ez viszont nem olyan, mint Európában. Az egyetlen kényelmetlenség az árfekvés, de amíg az ember a saját törülközőjén fekszik és az italát maga hozza ki, ez sem okoz különösebb problémát.

miami-tengerpart.jpg

Napfelkelték és naplementék: amíg itt vagyunk, legalább egyszer beszéljük rá magunkat, hogy hajnalban kiüljünk megnézni a napfelkeltét (íme a jet lag egyik előnye, ha még nem álltunk át), a fényképek nem tudják teljesen átadni azt az élményt, amit a vörös- és narancsszínek kavalkádja nyújt. Ha valaki a naplementét sem szeretné kihagyni, akkor South Beach-en a South Point Parkban egy pohár itallal érdemes megvárni a látványt… na jó, legyen 2 pohár.

south-pointe-park.jpg

Aki viszont valami egzotikusra vágyik, az autentikus voodoo boltokat találhat Little Haiti városrészében, amelyek – érdekes párosítás – katolikus és voodoo kincseket is árulnak. Természetesen, ha valaki hatalmas Buddhát keresne, az is megoldható, nem beszélve mindenféle más eszközről is, ami a szerelmi varázslás és a rendetlenkedő ismerős megregulázásához kellhet. Nézelődni sem utolsó itt.

Érdemes még ellátogatni Little Havana-ba (ez egy N-nel íródik), amely híres kulturális életéről, fesztiváljairól, családi éttermeiről és zenéjéről. Számtalan látnivalóval kecsegtet a kubai bevándorlók talán leghíresebb közössége.

miami-little-havana.jpg

Aztán ott van még az Ocean Drive utcája, ahol egymást érik a bárok, a klubok, éttermek és a szórakozóhelyek. Még abban az esetben is érdemes ellátogatnunk ide, ha nem áll szándékunkban betérni és fogyasztani. A hangulat magával ragadó: itt „miamibb” minden. Kinek van a legjobb autója, a legrövidebb és egyben legdrágább szoknyája, vagy a legszebb partnere?

Ajánlhatjuk még a „The Deuce”-t, amely az egyik legrégebbi bár Miamiban. Nem szép, de egyedi, a helyiek egyik kedvence és az árak is kellemesek.

miami-the-deuce.jpg

Coral Gables negyede csodálatos házakkal és trópusi környezettel várja az idelátogatókat. Ha már itt vagyunk, többek között a Venetian Poolt is kár lenne kihagyni: a sztárok találkahelye és legendás uszoda vízesésekkel, pálmákkal.

A nemzeti parkok közül az Everglades és a Biscayne felkeresése szinte kötelező. Senkit ne riasszon el a szúnyoghad, inkább a szúnyogriasztó dolgozzon rajtunk, mint lemaradni a természet ezen csodáiról. Érkezéskor érdemes megkérdezni, hogy tapasztalatok szerint aznap hol látni a legtöbb állatot.

miami-everglades.jpg

A botanikus kert nem túl nagy, de csodákat rejt, ha valaki elég türelmes hozzá. A csodálatos színű virágok, törülközőnyi levelek, madarak minden színben és formában. Igazi felüdülés ez a városi embernek.

Jó hír az utazónak, hogy Miami Amerika legtisztább városai között van, mert egész évben tiszta és friss a levegője és a környezetükért is sokat tesznek a helyiek. Egyébként ez az Egyesült Államok harmadik leggazdagabb városa, és az egyetlen, amelyet egy nő alapított. Miaminak egész évben meleg az éghajlata, de érdemes télen utazni, főleg november és március között, mert számunkra akkor a legideálisabb.

További amerikai uticélok ide kattintva...