Egzotikus nászúti helyszínek – Maldív-szigetek, Dominika és Kuba

bali-feher-homokos-tengerpart.jpg

A holtomiglan-holtodiglan kezdete a Paradicsomban. Mert miért is ne?!

Mivel sokan már az esküvő előtt is együtt élnek közös lakásban, ezért nem szeretnének még egy vázát, vagy salátástálat kapni az esküvői ajándékként, hanem inkább a közös életük első élményére a nászúthoz adnak pénzt a barátok, rokonok. Így könnyebben valósággá válik egy olyan romantikus nászút, amiről álmodtak. Ha pedig all-inclusive ellátás mellett döntenek, akkor a helyszínen várható költségek előre jól kalkulálhatókká válnak. Mindhárom helyszínen megvan erre a lehetőség.

Sok nyaralóhelyen az is könnyűszerrel megoldható, hogy a helyben kössön házasságot a jegyespár. (Ez esetben azért jó azt észben tartani, hogy hazaérkezés után itthon még érvényesíttetni kell a házasságlevelet.)

maldiv-szigetek.jpg

Az egyik ilyen paradicsomi környezet a Maldív-szigetek.

Az Indiai-óceán egyik gyöngyszeme -, illetve gyöngyszemei- a hozzávetőleg 80 nyaralósziget, ahol a fő élmény, hogy háborítatlan kettesben lehetünk szívünk választottjával.

Édes a semmittevés, és az esküvő fáradalmainak kipihenése ideális ebben az idilli környezetben. A strandok olyanok, mintha porcukorral hintették volna be őket, a tenger égkék, a lagúnák romantikusak, pont, mint egy mindannyiunk által ismert poszteren. A kellemes trópusi klíma felüdülés, miközben a hőmérséklet nem csökken 25 fok alá. Kell ennél jobb?

A szállodák programkínálatán meglátszik, hogy alapvetően nászutasokat várnak. A masszázs, a jóga, a búvárkodás, és esetleg a hidroplános utazás mellett még jut idő bőven romantikus sétákra, strandolásra is.

kuba-hangulat.jpg

A másik szinte kihagyhatatlan lehetőség a ritmusosabb Kuba.

Kubában a hangulat fergeteges, a látnivalók rusztikusan romantikusak, szinte mintha az ember egy másik világba csöppent volna. A régi csillogás vissza-visszavillan, a kubaiak optimizmusa mindent áthat és egy jó szállodában manapság már meg lehet kapni azt a luxust, amit az ember a nászútján elvár. Mindemellett számos látnivalóval lehet színesebbé tenni a mézes heteket, legyen az természeti vagy emberkéz alkotta.

A strandok persze lenyűgözőek, azúrkék a tenger, ideális háttérrel szolgálnak egy romantikus nászúthoz, a trópusi klíma pedig szintén ideális a kikapcsolódáshoz. Az ízletes ételek, a világhíres cukornádból készített barnarum és a koktélok, meg a salsa, a ritmusos-érzéki zene jól kiegészítik egymást és garantálható, hogy felejthetetlen élményekről gondoskodnak.

dominikai-koztarsasag-gasztronomia.jpg

A Karib-térség másik bámulatos helyszíne a nászúthoz a Dominikai Köztársaság.

Itt az illatok, ízek, színek kavalkádja minden érzékszervet magával ragad. A francia-spanyol befolyás és a kreol hangulat lehengerlő atmoszférát teremt, melyet hiába is keresnénk máshol. Még a zene is érzékien fülbemászó, és ritmusosan csábító.

Mondanunk sem kell, hogy itt is hófehér homok és trópusi vegetáció várja a strandolni vágyókat. Mindezek mellett egy minden kívánságot kielégítő hotel csak kiegészíti a páratlan élményt.

Itt számos természeti és történelmi látnivaló nyújt közös élményt, a szállodák által szervezett programok között pedig mindenki megtalálhatja az igényének megfelelőt. A szigetnek nem csak a kultúrája színes, hanem a partszakaszai és klímája is változatos. Aki arra vágyik, hogy gyorsan mélyülő sziklás partszakaszok sznorkerezzen, vagy arra, hogy hosszan gázoljon a sekély langyos azúrkék tengervízbe, bármelyiket megtalálhatja.

travel_header.jpg

Végezetül: dönthetsz az Indiai-óceán mellett, ahol a muszlim paradicsom válik valósággá, vagy a Karib térségben a pezsgő kreol hangulat esetleg a spanyol-kubai színek és ritmusok kavalkádja a vonzóbb, a lényeg az, hogy midegyik helyszínen felejthetetlen élményben lesz része az ifjú párnak.