Tíz kötelező lépés Miamiban

miami_1.jpg

Az nem kérdés, hogy az egyik leglenyűgözőbb úti cél ebben a kategóriában. Van itt minden, amire vágyhatunk: napfény, strand, kultúra, luxus, modern épületek és műemlékek.

Hosszan elnyúló, hófehér strandok, lenyűgöző háttérrel és kilátással. Érdemes felfedezni őket és megtalálni azt, amelyik a legjobban tetszik. A South Beach a gazdagok és híresek találkahelye, ide már csak kíváncsiságból is kötelező ellátogatni.

miami-south-beach.jpg

A strandok mellett a bárok is hozzátartoznak a miami-i nyaraláshoz, legalább egy koktélt el kell szopogatni egy itteni klubban. Azokon a helyeken, ahol érdemes megfordulni, az öltözködésre is odafigyelnek, nemcsak a koktélos poharakra. Itt tényleg dübörög a showbiznisz, csak a legjobbak lépnek fel.

A Lincoln Road a mi Váci utcánk csili-vili távoli amerikai rokona. Itt minden nagy világmárkát megtalál az ember, csak korlátlan használatú hitelkártyát kívánna még mellé. Ha megéheznénk nézelődés közben, arra is lehet találni megoldást és nagy pozitívuma, hogy szinte végig sétálóutca.

miami-ocean-drive.jpg

Ebben a témában az Ocean Drive, a Washington Avenue és a Collins Avenue is labdába rúg. A Baysside Marketplace vásárlónegyed, de egyedi hangulata miatt illetve az éttermek, bárok miatt annak is érdemes ide ellátogatni, aki nem túl lelkes a vásárlással kapcsolatban. Itt az árak szélesebb skálán mozognak, mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

miami-art-deco.jpg

Az Art Deco történelmi negyed építése a húszas-harmincas években kezdődött és a világ legnagyobb ilyen stílusú negyede. Érdemes végigsétálni és felfedezni a környéket, mert üdítő változatosság nemcsak nappal, hanem éjszaka is. A pasztellkék, rózsaszín és halványsárga házak visszaröpítenek minket a múltba, amikor a jazz adta meg az alaphangot.

A Jungle Island Miami szívében annak is meglepő élmény, aki amúgy nem túl lelkesen áll az állatkertekhez. Eredetileg Parrot Jungle néven nyitotta meg kapuit még  1936-ban és ahogy az eredeti neve mutatja főleg papagájoknak és más madaraknak adott otthont. Az ötlet az volt, hogy itt szabadon repülhessenek a madarak, a látogatók szabadabb környezetben tekinthessék meg őket.

miami-vizcaya-muzeum.jpg

Miami - Vizcaya múzeum

Kár tagadni, hogy Miami a napfény és a strandok duóján túl kulturálisan is vonzó város. Számos múzeum, kiállítás és gyűjtemény közül lehet választani.  A téma lehet grafiti, hamburger, modern művészetek, spanyol kultúra, design, természettudomány és ki tudja még mennyi minden.

A múzeumok közül az egyik legszebb és legkedveltebb a Vizcaya múzeum. A házat egy exhibicionista milliomos, James Deering építette a múlt század húszas éveiben és nemcsak a ház lenyűgöző, hanem a kert is csodálatos. A tulajdonos egy igazi olasz villát álmodott meg magának, ahol szívesen látta vendégül barátait, híreseket és hírhedteket.

Ha már furcsa exhibicionizmusnál tartunk, akkor egy másik épülettel is büszkélkedhet a város. A Korall-kastélyt egy lett építész tervezte és építette több mint 1100 tonna korallkő felhasználásával majdnem harminc évig egyedül, hasonlóan a mi Bory-várunkhoz.

miami-little-havana_1.jpg

A latin negyed, a kubai bevándorlók Little Havannája megér egy látogatást, főleg tavasszal, amikor számtalan utcai fesztiválon vehetünk részt. A hangulat vérpezsdítően latinos. A Freedom Tower az egyik legelső felhőkarcoló, eredetileg egy újság székháza volt, de később a kubai menekültek első állomása. Ma Múzeum működik benne.

miami-oceanarium.jpg

Miamiban található a legelső Oceanarium, immár több mint hatvan éve várja a látogatókat és a szórakoztatás mellett az ismeretterjesztésre is nagy hangsúlyt fektet. Az itteni állatkertet szintén érdemes megnézni, inkább állatpark, mint állatkert és több mint háromezer állat vonzza a látogatókat.

miami-everglades_1.jpg

Everglades

miami-biscayne.jpg

Biscayne 

A Miami környékén lévő nemzeti parkok közül az Everglades és a Biscayne felkeresése szinte kötelező, ha valaki szenvedélyes természetrajongó. A szúnyogok okozhatnak kellemetlenséget és az aligátorokat sem ajánlott etetni, de az élővilág lenyűgöző.

Akinek ez mind nem lenne elég, vagy ennél sokkal több ideje van, akkor még mindig számtalan látnivaló akad a várostól távolabb is. :)

Erre egy tipp ide kattintva!