Kuba, a napfény és a hatalmas szivarok hazája

Ha Kubába járunk, még mindig olyan, mintha egy időutazáson vennénk részt. A környezet megmaradt az 1950-es évek végén az amerikaiak által ott hagyott szinten, bár az utóbbi időben ez gyorsan változik, javul. Kuba is nagyon épít a turizmusra, így egyre inkább igyekszik megfelelni a turisták által támasztott követelményeknek, de szemmel láthatólag a múlt és a jelen még együtt él.

A végtelenségig javítgatott és máig is üzemelő régi amerikai limuzinok klasszikus képet kölcsönöznek az ország fővárosának, Havannának. Nem különben híres a szivarjuk, melyből a szakértők úgy tartják, hogy itt lehet beszerezni a világon a legjobbat. Ha tehetjük, vegyünk Cohiba-t vagy Montecristo-t, mert bár kereskedelmi mennyiségben nem hozhatjuk ki az országból, olyan kuriózumnak számít, melyet bármelyik dohányzó ismerősünk megirigyel.

Kubában az emberek nagyon kedvesek és barátságosak. A lakosság spanyol ajkú, azonban több-kevesebb sikerrel bár, de szinte mindenki tud valamennyit kommunikálni angolul.

Már épülnek az újabbnál újabb luxusszállók, melyek európai viszonylatban kedvező árukkal nem számítanak drágának, viszont adják, amit cserébe a luxus szóért elvár az ember. Válasszunk tengerpartit, szobánk legyen tengere néző, egy kis erkéllyel. A hőmérséklet 25-28 fok között ingadozik, így nagyon kellemes környezetben tölthetjük időnket nyaralásunkon.

Kubában az utóbbi években államilag engedélyezték a magán éttermek létrehozását. Ezek az úgynevezett "Paladar"-ok, melyben egy-egy család megélhetését biztosítva helyi specialitásokat fogyaszthatunk. Akik szereti a karibi térség konyháját, azoknak kihagyhatatlan.

Esti szórakozáshoz pedig az éjszaka is nyitva tartó zenés-táncos bárok adhatják a hátteret. Itt igazi élő muzsika - na és nem utolsó sorban a híres Cuba Libre koktél - segítségével garantált a jó hangulat hajnalig, aztán másnap úgyis egész délelőtt henyélhetünk kipihenni az éjszakát a csodálatos tengerpartokon.

http://www.kubaiutazas.hu/