Kamalame Cay, Bahamák

Karibi hangulat, trópusi színek és kreol kifinomultság! A Bahamák szigetcsoportja 690 szigetből és 2000-nél is több korallszirtből áll, Florida illetve Kuba közelében. Területe és lakossága töredéke Magyarországénak. Hivatalos nyelv az angol, de a lakosság kreol nyelven is beszél. Fővárosa Nassau.

kamalame_cay.jpg

A időeltolódás hozzánk képest mínusz 7 óra. Vízum ide nem kell, ha valaki nem marad 90 napnál hosszabb időtartamra. A hivatalos fizetőeszköz a bahamai dollár, de mindenütt elfogadják az amerikai dollárt. 

Neve eredetileg indián kifejezés: „banántalan sziget”, de vannak, akik a spanyol „sekély tenger” kifejezésből eredeztetik. Az egyik szigeten lépett Kolombusz Kristóf partra 1492-ben. Jelenleg a volt brit koronagyarmat perszonálunióban áll az Egyesült Királysággal, az államfő II. Erzsébet.

A terület ík felszíne és szubtrópusi éghajlata miatt ideális nyaralási célpont. Nyár végén, ősszel gyakoriak a trópusi ciklonok. Érdekesség, hogy még soha nem esett fagypont alá a hőmérséklet a szigeten.

Az eredeti lakosokat a gyarmatosítás teljesen kiirtotta, később puritánok és felszabadított rabszolgák népesítették be a szigetet, mely egy ideig a hírhedt Feketszakáll menedékhelyeként is szolgált.

Off-shore paradicsom, de főleg a turizmusból származik jövedelme a virágzó gazdasággal rendelkező szigetnek. Cukornád és trópusi gyümölcsök kereskedelme is jelentős. Ha ide utazunk, sárgaláz és Hepatitis A elleni oltóanyag javasolt.

A helyszínen csodálatosan kiépített üdülőhelyek várják az idelátogató turistákat, fehérhomokos álomszép strandok és mesébe illő naplementék romantikus hangulatot varázsolnak. Karibi hangulat, trópusi színek és kreol kifinomultság keverik a nyaralás koktélját.

A búvárkodni vágyókat pedig kristálytiszta, alig hullámzó türkizkék víz várja.

Kamalame igazi mezítlábas elegancia. Ez egy 96 hektáros magánterület Bahamák legnagyobb lakatlan szigetén, amely csodálatos rejtekhely, ha valakinek megvan a lehetősége, hogy ne a turistadömpinget válassza. Buja trópus növényzet, kiváló vendéglátás, nyugodt, hófehér homokos tengerpartok, gyarmati stílusú villák, luxus, elegancia, mindez itt megtalálható. A hangsúly a pihenésen és a kikapcsolódáson van.

Szolgáltatásai között természetesen szerepel a masszázs, sporthorgászat, búvárkodás, gyógyfürdő, teniszpályák használatának a lehetősége, és az édesvizű medencék.

A sziget mindössze 60 férőhellyel rendelkezik: szobák, nyaralók, bungalók várják az idelátogatókat. Mindezeket tipikus kamalame-i stílusban rendezték be a szálláshelyeket és a környezetet. Például léteznek 300 m2 területen épített szobák két fő részére, kilátással a kikötőre. Ideális pihenést tesznek lehetővé mindenki számára.

A vendégházak erre is rálicitálnak. Franciaajtókkal és kényelmes tornáccal, fényűzően felszerelt konyhával és hűtőszekrénnyel várják a vendégeket, és az óceán csak néhány lépés távolságra van ezektől. Mindez egy hálószobás 700 négyzetméternyi fényűzés.

kamalame_cay-part.jpg

A lakosztályok 775 nm2-esek, 3 vendég számára kínálnak luxust tengerparti stílusban. Az összenyitható a szobákkal így nagyobb családok, baráti társaságok számára is szívesen választott lehetőség.

A gyönyörűen berendezett trópusi villák pedig hatalmas tornáccal, négy hektáros érintetlen korallzátonytól körülvéve, saját kerttel és medencével kínálják a vendégeknek mindazt a kényelmet, amiről álmodtak. A villák 1400 m2-esek két fürdővel, de van öt fürdős 7500nm2-es is.

kamalame_cay-nyaralo.jpg

Letisztult formák, visszafogottan elegáns luxus, lakájosan otthonos, kényelmes fényűzés, három mérföldes saját strand, ahogy azt a gyarmatokon régen csak az igazán gazdagok engedhették meg maguknak.

Nézze meg Ön is: http://www.bahamaiutazas.hu/