Costa del Sol – Európa Floridája

Andalúzia legismertebb partszakasza méltán kapta a „napos part” nevet, évente több, mint 300 napon át biztosan süt a nap. Európa legdélebbi csücskének klímája bársonyos, fekvése csodálatos és nincs is messze.  Itt európai infrastruktúra, szolgáltatások, egészségügy, közbiztonság és látnivalók várják a vendégeket.

costa-del-sol.jpg

Sokan tévesen az egész andalúziai partszakaszt hívják Costa del Solnak, de hivatalosan a Costa de la Luz és a Costa Tropical közötti partszakasz viseli ezt a nevet, amely összesen 150 kilométernyi. Januárban a leghidegebb az idő, 17 fok az átlaghőmérséklet. A XX. században egyetlenegyszer esett a hó itt, 1954. február 2.-án. Júliusban és augusztusban nagy a forróság, de azon kevés európai helyek közé tartozik, ahol egész évben zöldell a növényzet.

Az itt töltött nyaralás nemcsak a tengerparti lustálkodásról, hangulatos vacsorákról és kellemes borokról kell, hogy szóljon, hanem Andalúzia számos más vonzerővel is dicsekedhet. Történelmi emlékei, hangulatos falvai, lenyűgöző városai mellett a kirándulási lehetőségek is vonzóak, nem beszélve a vendégszerető helyiekről.  Aki mindezt megunná, arra legalább 60 golfpálya vár a környéken.

costa-del-sol-golf-klub.jpg

A Costa del Sol partszakaszon a települések egymáshoz nagyon közel fekszenek, de mindegyik más hangulatot áraszt. Az itt rövidebb időt eltöltő turistákon kívül sok külföldi hosszabb időre költözik ide, akár saját ingatlannal is rendelkezik. Costa del Sol-on hűvösebb a víz, de a nagy melegben ez sokkal csábítóbb. Foglaláskor érdemes megérdeklődni, hogy mikor van a medúzarajzás, ilyenkor tilos vízbe menni.

Estepona

Ez talán a legbájosabb, ide szívesen jönnek a spanyol turisták is. Kellemesek itt a strandok, viszont szelesek. Sok helyes bár, fehér házak és virágos erkélyek, szűk utcák várják az idelátogatókat. Kirándulási lehetőségként Gibraltár merülhet fel.

costa-del-sol-estepona.jpg

Marbella (márbejjá)

Costa del Sol legismertebb és legdrágább települése. Szép a parti sétánya és a kikötője is kedvelt (Puerto Banús), kellemes az óvárosa, sok zöld területtel, régi római és mór műemlékkel büszkélkedhet. Érdemes megnézni a Museo de Grabado-t, ahol Miró, Dali és természetesen Picasso képei láthatók. A strandjai nem kiemelkedőek.

costa-del-sol-marbella.jpg

Fuengirola (fuenhirolá)

Malagától 40 kilométerre fekszik, kisebb település sok észak-európaival, akik  hosszabb időre ideköltöztek. Kellemes, tiszta strandok és halászfalu, piaccal, éttermekkel, parkkal. Inkább családosok és idősebbek választják. Érdemes ellátogatni a  Bioparc állatkertbe, ahol a tartomány flóráját és faunáját csodálhatjuk meg. A Sohail várból szép a panoráma.

costa-del-sol-fuengirola.jpg

Mijas (míhász)

Costa del Sol az egyik legszebb falucskája, sok zöld területtel, pici , tiszta strandokkal, hófehér házakkal, macskaköves utcákkal és lenyűgöző kilátással Costa del Sol-ra, Gibraltárra és Afrikát partjait is látni. Ferias Spanyolország egyik legrégebbi bikaviadal arénája.

costa-del-sol-mijas.jpg

Benalmádena

Ez a település jó választás családoknak, de az éjszakai élet is csábító, az egyik első számú nyaralási célpont. Változatos programok várják az idelátogatókat, ilyen pl.a  SeaLife Aquarium, a Selwo Marina (delfinárium),  a Tivoli World (vidámpark), a lepkeház, a drótkötélvasút (Teleferico) a hegyre, vagy a legnagyobb buddhista sztúpa Európában és a hangulatos Parque Paloma.  A legrégebbi része fehér házakkal és vonzó bárokkal, éttermekkel várja a hangulatos utcákon sétálókat. Itt nem olyan selymes a homok, mint más strandoké, de tisztaságára odafigyelnek.

benalmadena-costa-del-sol.jpg

Torremolinos

Ezt a települést évente több mint 5 millió turista látogatja. Malaga közelében fekszik, strandjai jók, a sportolni és bulizni vágyók minden igényét ki tudja elégíteni.

costa-de-sol-torremolinos.JPG

Málaga

Andalúzia gyönyörű kikötővárosa a Napos part központja, Picasso és Antonio Banderas szülővárosa, számos látnivalóval büszkélkedhet: pl.  Alcazaba (mór erődítmény), amfiteátrum, a Gibralfo vár, a katedrális (La Manqiuta), Calle Larios (bevásárló utca), piac, picasso szülőháza és múzeum, bikaviadal aréna, üveg és kristálymúzeum, autómúzeum, igazi flamenco-show, no és a tengerpart. Málagába egyszerűen kötelező ellátogatni, ha az ember a környéken nyaral.

costa-del-sol-malaga.jpg

Nerja (nerhá)

Főszezonban sincs túlságosan tele turistákkal, kellemes kisváros, csodálatos strandokkal és kiváló éttermekkel, közel Granadához. Látványosságai a cseppkőbarlang alkalomadtán koncertekkel, római kori emlékekkel.

costa-del-sol-nerja.jpg

Costa del Sol nyaralás terve esetén remek szálláslehetőségeket találhatunk ide kattintva